رفع جای جوش|رفع لک و آکنه

رفع اسکار و جای جوش

اسکار ، در واقع همان رد و یا جای باقی مانده از هر نوع زخم و آسیب پوستی است. این رد با التیام یافتن و طی کردن روند بهبودی زخم و یا جوش، همچنان باقی مانده و مشکلات و دغدغه‌ های زیادی ایجاد می ‌کند. افرادی که با این مشکل پوستی مواجه می ‌شوند از راهکارهای مختلفی برای رفع اسکار و جای جوش کمک می‌گیرند. در این مقاله به چند روش رفع جای جوش و آکنه اشاره خواهیم کرد و مکانیزم اثرگذاری آن‌ها را تشریح خواهیم نمود. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

 

 

اسکار و جای جوش چیست؟

همان‌طور که می‌دانید پوست بدن پس از مواجه شدن با هرگونه آسیب و یا زخم، بلافاصله پروسه التیام و روند بهبودی را آغاز می‌کند. طی این فرایند سلول ‌های پوستی تکثیر شده و کلاژن تولید می ‌گردد تا فاصله ایجاد شده میان بافت‌ ها پر شود.
با این حال در بسیاری از موارد بافت ‌های ترمیم شده از نظر ظاهری با بافت اصلی و قدیمی پوست اختلافاتی دارند. چراکه بافت کلاژن به هم تنیده و فرایند تولید آن زمانبر است. از سوی دیگر بدن تلاش می‌کند در کوتاه‌ ترین زمان ممکن آسیب وارد شده را ترمیم و بازسازی کند.
به همین دلیل فیبروبلاست‌ها به جای بافت در هم پیچیده و عادی، کلاژن را به صورت رشته‌ های موازی می ‌سازند. تغییر در این روند به تغییراتی در بافت و ظاهر پوست منجر می ‌گردد. به این ترتیب اسکارها ظاهری متفاوت نسبت به بافت اصلی و قدیمی پوست خواهند داشت.

 

روش‌های رفع جای جوش و آکنه

سابسیژن

سابسیژن یکی از بهترین روش ‌ها برای رفع اسکار و جای جوش و آکنه است. در این روش از نیدل استفاده می‌کنند تا بتوانند اتصال لایه رویین پوست با کلاژن‌ های اسکار لایه‌های عمیق ‌تر را از بین ببرند. با استفاده از این روش به از بین رفتن اسکارهای فرو رفته بر سطح پوست مانند جای جوش و آکنه کمک خواهید رساند.

 

میکرونیدلینگ

روش‌ های رفع جای جوش و آکنه و اسکارهای پوستی بسیار متنوع و متفاوتند و یکی از بهترین این روش ‌های درمانی میکرونیدلینگ است. همان‌طور که می‌دانید جوش و آکنه فرورفتگی‌ هایی را بر سطح پوست به وجود می‌ آورند. این نوع فرورفتگی‌ ها ناشی از تخریب غدد، عروق خونی و لنفی هستند.
با استفاده از روش میکرونیدلینگ می ‌توانید به تخریب وسیع بافت پوست دست زده و فرایند ترمیم و بازسازی آن را تحریک کنید. این روش کمک می ‌کند تا عملیات کلاژن سازی با سرعت بالاتری انجام شده و فرایند تحریک و جایگزینی سلول‌ها و تخریب بافت سطح پوست سرعت بیشتری به خود بگیرد.
استفاده از روش میکرونیدلینگ برای از بین بردن جای جوش و آکنه مزایای فراوانی دارد. با این حال حواستان به این نکته هم باشد که استفاده از این راهکار نیاز به مراقبت زیادی دارد. در غیر این صورت ممکن است پس از اجرای این فرایند با لک پوستی مواجه شوید و یا حتی اسکارهای تازه ‌ای بر سطح پوست ایجاد شوند.

 

لیزر جای جوش

لیزر جای جوش را می ‌توان یکی از بهترین و شناخته شده ‌ترین روش‌ ها برای بهبود ظاهر پوست شما به شمار آورد که در واقع نوعی لیزر درمانی بوده و می‌تواند لکه‌ های باقی مانده ناشی از جوش ‌های قدیمی را به حداقل ممکن برساند.
در این روش نور و یا اشعه بر روی لایه‌ های رویی پوست متمرکز می‌شود تا از این طریق جای جوش و اسکار را از بین ببرد. از سوی دیگر لیزر جای جوش به رشد سلول‌ های جدید و تحریک آن ‌ها کمک می ‌کند تا جایگزین بافت اسکار شوند.
حواستان به این نکته هم باشد که لیزر جای جوش نمی ‌تواند لکه‌ های باقیمانده را به صورت صد در صد و به طور کامل از بین ببرد. پیش از استفاده از این راهکار بهتر است به نکاتی هم دقت داشته باشید. برای نمونه بدانید که برخی از افراد کاندید مناسبی برای رفع جای جوش و آکنه و اسکار با استفاده از روش لیزر درمانی نیستند.
از جمله این افراد می ‌توان به آن‌هایی اشاره کرد که جوش فعال دارند و یا پوستشان تیره و چروکیده شده است.

 

نتیجه‌گیری

رفع اسکار و جای جوش برای افرادی که ظاهر پوستشان با چنین آسیب‌ هایی روبرو شده ضرورت و اهمیت اساسی دارد. این افراد روش ‌ها و محصولات مختلفی را برای از بین بردن این عوارض و آسیب‌ ها مورد استفاده قرار می ‌دهند. اما ممکن است نتیجه قابل قبولی دریافت نکنند. در این مقاله به برخی از موثرترین روش‌ های رفع جای جوش و آکنه از قبیل سابسیژن، میکرونیدلینگ و لیزر جای جوش اشاره کردیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *